hétfő, augusztus 2, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekKisnyugdíjas karantén - Nagyi virágjai

Kisnyugdíjas karantén – Nagyi virágjai

Kint már mosolygós a nap, ahogy nézem a frissen takarított ablakon keresztül. Látom nagyikám a kertben bóklászva leltározza virágait, gyomlálgat, így kertjében katonás sorrendben pompáznak a szebbnél is gyönyörűbbek. Igyekszik elfoglalni magát, mert a járványtól féltve-óvva, háziőrizetre ítélte a fia és lánya.

Nehezen tartja be, téblábol, nyugtalan és nem érti! Miért nem öleljük, pusziljuk, miért hátrálunk 2 métert, ha közelebb jönne, miért nincs piacra készülés a palántáival és helyes kis csokraival, miért mi megyünk neki boltba és postára, miért mi vesszük fel/át a nyugdíját, az ajánlott levelet és próbáljuk ellátni minden jóval, amikor képes rá és csinálná… Korlátozzuk, mint a gyereket és ő 81 évésen hol kicsit morcosan, hol aggódóan, hol félve, szomorúan, de tűr, hogy kedvünkbe járjon, hogy túléljen miattunk, hogy mi nyugodtak  legyünk miatta.
Legújabb találmánya az lett, hogy ha már nem mehet piacra, akkor ajándékoz csokrot és palántát, mi pedig küldetésbe megyünk és visszük a szomszédoknak és ismerőseinek, azt akarja, hogy másnak is legyen öröme a virágokban.

Rendszeresen belop hozzám is egy csokrot és alig várom, hogy átölelhessem és nem csak ezért! Átértékelődünk! Ami mellett elfutottunk, amire nem volt időnk, amivel nem foglalkoztunk eleget: a családunk és baráti kapcsolataink, azok ma ezerszer többet érnek, mert ma nem lehet ölelni, puszilni, látogatni szabadon, lelkiismeretfurdalás nélkül. Félünk és féltünk! Így talán jobban is értékeljük, ahogy én, drága jó nagymamám virágait.

..::L::..

-Hírdetés -

Friss cikkeink