péntek, május 24, 2024
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletKarantén ovi / suli, avagy tanuljunk otthon... de hogy is néz ki...

Karantén ovi / suli, avagy tanuljunk otthon… de hogy is néz ki ez a valóságban?

Egy 3. osztályos, egy nagycsoportos és egy minis gyerkőccel igazi kihívás ez a karantén iskola-óvoda. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rögtön az első héten belerázódtam/tunk az új helyzetbe.  Úgy, mint a kovásznak, ennek is kellett időt hagyni.

A délelőttök nagyon pörgősek, Ednának 8-kor kezdődik a suli, ha szerencsém van, akkor a tanító néni (Vincze Aliz) online megtartja az órát, jelentős terhet levéve a szülő válláról.
Ilyenkor „mindössze” annyi a dolgom, hogy figyelek, hogy a másik két gyerkőc ne zavarja a nagyot a tanulásban. Volt olyan délelőtt, hogy Edna online órán volt, Gerdát a logopédus hívta face-timeon (ott muszáj nekem is ott lenni), és akkor ott van még Bendegúz, akinek ilyenkor valahogy le kell kötni a figyelmét. Lehet megkövezni, de ilyenkor bizony előkerül a jó öreg telefon.

Az Evi-Ovi is küld hetente ötletelőt a szülőknek, próbálunk szemezgetni belőle, de ez nem mindig sikerül. Emiatt nincs lelkiismeret furdalásom, mert minden időmet a gyerekekkel töltöm, estére a férjem is hazaér és ez plusz töltet nekem és a törpöknek is.
Ha szép az idő hétköznap az udvaron játszanak 3 kutyusunkkal, vagy kibiciklizünk a Büdös-tóra és vissza, ez innen a Koltóiból, elég szép táv. Hétvégén pedig megyünk mindannyian anyáékkal a tanyára, ott aztán van lehetőség a gyerekeknek az unokatesókkal szaladgálni, focizni, tollasozni, és szaunázni.

A gyerekeknek leginkább a barátnők, barátok hiányoznak, de egy idő után már a tanító néni és óvó néni is szóba került. Ezt úgy igyekeztünk áthidalni, hogy délutánonként messengeren videóhívással beszélgettek a barátnőkkel. Én pedig összetartva a többi anyukával egy ovis csoportba szoktunk feltölteni a gyerekekről egy-egy kreatívabb, esetleg viccesebb fotót, amit a kisfiam nagy szeretettel nézegeti esténként.
De a legszokatlanabb az volt, hogy rögtön suli után Ednával és Gerdával (utóbbi időben Gerda is elkezdte heti háromszor), nem kellett minden nap Kiskunhalasra rohanni úszni.

Az első 1-2 hétben jól esett Ednának egy kis pihi, de az elmúlt héten szinte minden reggel megkérdezi, hogy vége van-e már a vírusnak és mehet-e edzeni. Mivel bezárt a halasi uszoda így nem maradt más hátra, mint a szárazföldi edzés lelkiismeretesen elvégezve. Igyekszünk a core izmokat illetve a flexibilitást fejleszteni Ednánál.  Ehhez Novotny Attilától és Horváth Zsolttól kaptunk edzésterveket.

A vírus előtt is minden nap főztem, de a „karantén” óta, szinte minden másnap sütök valami finomságot. Hétvégén pedig igyekszem futással lemozogni. A többi anyukának azt üzenem, hogy próbáljon még egy kis ideig kitartani, bármennyire is nehéz, próbálják meg a jó oldalát nézni a dolgoknak.

Schmélné Eifert Edit

-Hírdetés -

Friss cikkeink