csütörtök, szeptember 21, 2023
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekHogyan néz ki a koronavírus elleni küzdelem "repülő kórháza"?

Hogyan néz ki a koronavírus elleni küzdelem „repülő kórháza”?

Megjelentek az interneten az első képek egy „repülő kórházról”, amely a koronavírusos betegeket Olaszországból Németországba szállítja. Ezt a kórházot az Airbus A310 MRT MedEvac alapján hozták létre. A repülőgépet a legszükségesebb modern felszerelésekke látták el. A belsejében 44 ágyat található a betegek számára, továbbá egy intenzívosztály 11 beteg számára.

A koronavírusos betegek repülőgépe a legújabb orvosi technológiákkalrendelkezik: számítógépek és diagnosztikai rendszerek, oxigénellátó eszközök és automatikus injekciók. Ezen kívül bronchoszkópok és defibrillátorok is rendelkezésre állnak a fedélzeten.

A személyzet 25 főből áll, köztük orvosi személyzetből, akik a repülés során az összes beavatkozást elvégezhetik, csakúgy mint egy rendes kórházban, kivéve a műtéteket.

A repülőgép három órán belül indulásra kész, lehetőség van a belsőtér átalakítására, így 30 tonna rakomány szállítására képes.

Németország elküldte ezt a gépet Olaszországba, ahol a koronavírus fertőzés miatt nagyon nehéz helyzetbe került az egészségügy. A Németek átvesznek néhány beteget, hogy segítsenek a kezelésükben.  Annegret Crump-Karrenbauer német védelmi miniszter szerint most nagyon fontos a szomszédoknak nyújtott segítség.

forrás

-Hírdetés -

Friss cikkeink