péntek, április 19, 2024
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekVadkert Komszolg - Schnürlein Andor

Vadkert Komszolg – Schnürlein Andor

A Vadkertinfo.hu a Kft. ügyvezetőjével, Schnürlein Andorral beszélgetett.

  • V.I.: Szemét szállítás menete miként zajlik a Vadkerti-tó területén?
  • S.A.: Aki éves szerződést köt a szolgáltatóval, azoktól a lakóktól ugyanúgy, heti rendszerességgel ( hétfői napon ) a járat megy, és elszállítja a kukákból a kommunális hulladékot. Kéthetente pedig a szelektív kukákat ( sárgafedelű ) is kiüríti a külön erre a célra rendszeresített járművel a szolgáltató.
    A nyaraló tulajdonosok féléves szerződése májustól októberig szól, erre az időszakra vannak kihelyezve az 1100-as konténerek, a kommunális hulladék gyűjtésére. A szezonban üzemel a zöldjárat is a Tón, májusban 2 alkalommal, utána havi egy alkalommal szállítják el a gyűjtőzsákba kihelyezett növényi hulladékot, füvet. ( Az ügyfelek az időpontokat egy táblázatba foglalva írásban, az év elején megkapják. )
    Továbbá kiemelném, hogy az ingatlantulajdonosoknak évi egy alkalommal történő, lomtalanítási hulladék elszállítás a szerződésben benne foglaltatik, ( 3 köbméter) amennyiben igénylik , a soron következő hétfőn elszállításra kerül a lomtalanítási anyag. Kérem, éljenek a lehetőséggel mindannyian, mivel kifizetik, és jár!
  • V.I.: Mi a helyzet azokkal, akik életvitel szerűen élnek kint a Vadkerti-tón?
  • S.A.: A kint élő ügyfelek, éves szerződéssel rendelkeznek, tőlük a városi szállítással megegyező kondíciókkal szállítják el a hulladékot, illetve az ő szerződésük is tartalmazza az évi 2 alkalommal történő lomtalanítási anyag elszállítását.
    Célszerű a lomtalanítást a hétfői napra kérni, mivel a járat azokon a napokon érkezik.
    Használjuk ki ezt a lehetőséget!
    -V.I.: Mi a helyzet a tó környéki illegális szemeteléssel?
    -S.A.: Sajnos néhány honfitársunk úgy gondolja, hogy bárhol, bármikor a természetben megszabadulhat a kommunális, vagy egyéb felhalmozódott hulladékától. Ez alól a Tó környéke sem kivétel.
    Vannak tipikus ilyen gócpontok, kolégáimmal harcolunk ezek ellen az illegális lerakatok ellen, sajnos újabban műanyag válogatási, háztartási gépek és járművek bontásából keletkező anyagok is jelentős mennyiségben jelentek meg.
    A Soltvadkert Selymes közti kiserdő, egyfajta ‘tranzitlerakóvá’ minősült, ugyanis találtunk már ott Kiskunhalasról származó több zsáknyi kommunális-vegyes hulladékot. Természetesen az illető ellen már eljárás van folyamatban.
  • V.I.: A Vadkerti-tó vízminőségével, vízszintjével kapcsolatosan érdeklődnénk, sokan aggodalmasnak tartják a jelenlegi állapotot.
  • S.A.: A víz minősége megfelelő, a tavalyi évben is a lefolytatott vízminőségi laborvizsgálatok minden esetben kiváló eredménnyel zárultak.
    A vízszintünk alacsony, bíztunk az Őszi – Téli csapadékos időjárásban, de ez sajnos nem következett be. Reméljük, a Tavasz kiadós csapadékot hoz majd.
    Kéthete volt egy területbejárás, az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szakembereivel közösen a város környéki vízelvezető árkok, csatornák, zsilipek állapotának felülvizsgálata, és a Hosszúvíz vízszintjének, és vízmennyiségének felmérése történt meg. A Hosszúvíz, a két évvel ezelőtti karbantartás – kotrás eredményeképpen, jelenleg jelentős mennyiségű vízkészlettel rendelkezik. A csatorna 54.-es út alatt átvezető szakasza utáni, a tó felé vezető rész tisztítása, fenékmélység növelése a tavasszal kezdődik.
  • V.I.: Nádas területének karbantartása, nádvágás?
  • S.A.: A nádvágás sajnos még eddig nem volt lehetséges, mivel a Tó vize csak részlegesen fagyott be. Pedig, nagy szükség lenne a nádas vágására, kezelésére, a nád frissítésére.
    A Horgász Egyesület a saját területein irányított égetéssel megtisztította a szükséges területeket, illetve igyekeznek minél szebb, kellemesebb környezetet biztosítani a horgászvendégek számára is.
    A ‘postás’-nál egy alámosás következtében a szigetről leszakadt a partfal egy kb. 1,5 méteres darabja, ezzel is növekedett a tó területe.
    A kisöböl, út menti szakaszán is megfigyeltünk alámosás-nyomokat, rövidesen egy partfal támasztást fogunk kivitelezni.
  • V.I.: Turisztika. Tervek, elképzelések a 2020-as szezonnal kapcsolatban.
  • S.A.: A szezont nagy reményekkel várjuk, mivel tavaly sikerült befejezni a Fekete Villa Panzió teljes felújítását 70%-os támogatás segítségével a Kisfaludy 2020 program keretein belül.
    Sikerült a Vadkert Komszolg Kft. -nek egy olyan, prémium minőségű szálláshelyet kialakítani, amely mind elhelyezkedésében, adottságaiban, és a szolgáltatás minőségét tekintve is egy magasabb színvonalú vendéglátást tud biztosítani kilenc szobában, tizennyolc személy számára.
    Nem csak az üdülési szezonban, hanem az év más időtartama alatt, akár a téli hónapokban is.
  • V.I.: Értesüléseink szerint decemberben a három csillagos minősítést is megkapta a Fekete Villa Panzió.
  • S.A.: Igen, ez egy nagy büszkeség nekünk, kolléganőim rengeteg aprólékos munkájának köszönhetően sikerült teljesíteni a minősítéshez szükséges előírásrendszer minden pontját.
    December 11-én kaptuk meg a háromcsillagos minősítést, amelyet három évig használhatunk, folyamatos ellenőrzés mellett. Igyekszünk egy magasabb színvonalú szolgáltatással ezt az átlagot a heti turnus váltásos szintre növelni. Már érkeztek foglalások a héten is. 😉
  • V.I.: Kívánunk további kiemelkedő sikereket!

    ..::BR::..
    Foto:Birofoto
Fekete Villa Panzió Soltvadkert 2020

-Hírdetés -

Friss cikkeink