szombat, szeptember 25, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletKupakgyűjtő szív Soltvadkerten

Kupakgyűjtő szív Soltvadkerten

Lelkes gyermekekkel érkező szülők és jószívű emberek gyültek össze a COOP ABC bolt mellett, kezükben az összegyűjtögetett kupakkal, mert végre van hová gyűjteni!

Ismét egy remek kezdeményezés, gondolat létrehozója, kijárója lett a Tündérkéz Jótékonysági Egyesület elnökasszonya, Cseke-Kutasi Katalin, aki az alábbi szavakkal köszöntötte a megjelenteket:

“Egy egyesület életét sok dolog határozza meg.
Mindig és minden körülmény között társadalmi összefogást kell tükröznie. Mindenkinek van egy csodálatos tulajdonság, ez pedig a szeretetre való képesség. Tavaly láttam meg Dunaújvárosban kupakgyűjtőszívet, majd egyre többet, több helyen. Úgy éreztem, mivel egyesületünk is megalakulás óta gyűjti a kupakokat, ne keljen folyamatosan egyeztetni: mikor hozzák, hova tegyék le… Így léptem, Borbolyné Csővári Mónikával felvettem a kapcsolatot, aki megbeszélte férjével, Lacival és máris jelezte felajánlásba megcsinálják. Hatalmas, szeretettel teli szívük van! Egyet kértem tőlük az egyesület színe legyen a szív színe.

Teltek a napok és jöttek a képek, mindig könnybe szöktek a szemeim, és tessék, most itt van! Ez egy nagy közös összefogás része!
Igenis van összefogás, ezt többször tapasztaltam, tapasztalhattuk. Nagyon szépen köszönjük Laci a munkát, a felajánlást, Mónika neked is a közvetítő szerepet! Ez nélkületek nem jött volna létre.

Ha észreveszitek kezd tele lenni, mert egyszerre sokat hoztak kérjük szóljatok, ha zsákba van a kupak ne öntsétek ki, rakjátok mellé és elhozzuk. Nagyon köszönöm Borboly Lászlónak aki elkészítette nekünk, Schnürlein Andornak, hogy ha éjszaka írtam rá akkor is válaszolt kérdéseimre, Szépkúti Éva elnök asszonynak, hogy az ABC-nél megkaptuk a végleges helyett. Vigyázzunk rá! Hisz ez mindenkié. Mi kerülhet bele?? Mindenféle műanyag kupak, mint például: étolajos, kakaós, tejes dobozos, tejszínhab, motorolajos, gyógyszeres, üdítős, vízes palackok, dobozos üdítők, sampon, balzsam, tusfürdő, fogkrém és sorolhatnám, egyszóval minden, ami műanyag. Mindenki tudja, Viszkók Zéténynek folyik még a pénzgyűjtés. Azt hiszem nem is kérdés, hogy az ide bedobott kupakok, amíg nem jön össze az összeg, Zétinek megy.

Gyűjtsük együtt a kupakokat!

Megtisztelték jelenlétükkel a rövid átadó ünnepséget városunk képviselői:
Dr. Pozsgai Boglárka, Weppert Sándor, Galántai Norbert, Medgyes Attila Jenő, ezzel is egy jó ügy mellé állva.

Látszik, a képviselőtestület fiatalabb nemzedéke mennyire pozitívan viszonyul a helyi civil szervezetek ötleteihez, ez becsülendő!

Kicsit üröm az örömben, hogy a kupakgyűjtő szív elhelyezése nem a legelőnyösebb.
Bár a város forgalmas helyén helyezték el, de más városokkal ellentétben, nem körbejárható és nincs szembetűnő helyen. Nekem tűnik csak úgy, hogy eldugtuk azt, amire inkább büszkének kellene lenni?

Minden esetre dícséretes az összefogás, a szeretet, ami egy jó közös célért megmozdult, tett. Használjuk, mi Vadkertiek, segítőszándékkal és rendeltetésszerűen a kupakgyűjtőszívünket!

..::L::..

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink