szerda, december 7, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletKorcsolyapálya átadó Soltvadkerten

Korcsolyapálya átadó Soltvadkerten

Vége lassan 2019-es évnek, sok újdonság van készülőben. Az új testület, új lendület, új szokások és gondolatok máris felpezsdítették kisvárosunk életét.Temerini Ferenc polgármester rövid beszédével nyitotta meg az sportcsarnok parkolójában felépített műanyag borítású korcsolyapályát. Hangsúlyozva, hogy komoly önkormányzati, közéleti, vállakozói összefogásnak köszönhető, hogy létrejöhetett ez az ötlet, amit évek óta csak fontolgattak, most a város apraja-nagyja örömére megvalósult.

Külön köszönetet mondott az önkormányzati dolgozóknak, a építésben, szállításban segédkező cégeknek, a Maxbeton KFT.-nek, a Schiszler Trans KFT.-nek. Font Sándor országgyűlési képviselőnek, aki közben járt a pályázat sikeréért. Az iskola vezetőségének, akik az egész Adventi időszakban és a két ünnep között is biztosítják a mosdók használatát a kilátogató vendégek számára, továbbá a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítványnak, hogy felkarolta a korcsolyapálya ötletét és magára vállalta a pályázat lebonyolítását. Erre a pályázatra csak civil szervezet pályázhatott, önkormányzat nem. Így a városnak nem kerül külön pénzébe a pálya bérlése.

A korcsolyapályát mindenki ingyen használhatja, ingyenes a korcsolyakölcsönzés, illetve, ha valaki saját korcsolyát hoz, annak az élezésére is ingyenes lehetőség van.
A pálya, 2020.január 5-ig biztosan marad, ha igény van rá, akkor megfontolja a város a bérleti szerződés meghosszabbítását.

A korcsolya kölcsönzőnél elhelyezett perselynél lehetőség van a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítványt támogatni.Az ünnepi beszédet polgármesterünk karácsonyi jókívánságokkal zárta és meghívással, hogy az Adventi sokadalomban minél többen vegyünk részt és legyünk együtt.
Finom falatokkal, meleg teával és forralt boros beszélgetéssel, korcsolyázással folytatódott a megnyitó és remélhetőleg sok korcsolyázásban kimerült, mosolygós gyermekkel, felnőttel zárult a nap.

..::L&B::..
Foto: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink