szombat, szeptember 25, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletKözmeghallgatásról jöttem...

Közmeghallgatásról jöttem…

Mesterségem címere, a város lakója. S mivel egy friss testületről beszélünk, még nincsenek kérdések, hiszen az elmúlt egy hónapban érdemleges tevékenységről nem számolhatunk be. Körvonalazódnak tervek, vannak koncepciók a jövőt tekintve, de mivel új a struktúra és a fiatalított vezetés nem összeszokott, ezért némi idő kell, hogy érdemlegeset tegyenek együtt.

Szó volt az előző testület munkájából áthagyományozódott pályázatokról és a 2019-es év statisztika adatairól, a jövőbeli lehetőségeikről.

Tájékoztató jellegű volt, hogy demográfia adatok tekintetében 75 fővel idén is csökken a város lakossága és a népesség nem éri a 7500 főt a városban. Mivel az elvándorlásról nincs adat, így csak bejelentett lakcímek alapján tudunk tájékozódni a lakossági lélekszámról. Ennek tükrében elhalálozási adatok csökkenését sem tartom reálisan biztató eredménynek, hiszen kisebb lélekszám kevesebb elhalálozások arányt eredményez. A születések száma tekintetében az idei év nem jó, jelenleg 71 halálesetre 45 születés jut, ami idénre talán még 8 csecsemővel lehet több. Temerini Ferenc, polgármester úr józan tisztánlátással beismerte, hogy a lakosság csökkenésének folyamatát nehéz lesz megállítani, de jó néven vesznek minden ötletet, ami törekszik arra, hogy a lakosság létszáma ne csökkenjen tovább. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki az értelmiségi réteg elvándorlásával kapcsolatban, de érthetőnek is tartja.A pályázatok, gazdasági mutatók és intézmények helyzete is szóba került, jelenleg stabil helyzettel bíztatta a megjelenteket polgármesterünk. Mivel számos adat elhangzott a nemrégiben lezajlott kampányidőszak során, így erre külön nem térnénk ki.
Az emberek zöme hivatali és társszervezeti dolgozó volt, a lakosság csak minimális létszámmal képviseltette magát, így a kérdések száma sem volt jelentős.
Lényeges témaként érintettük a Bajcsy-Zsilinszky utcai és Bócsai úti kerékpárút befejező momentumait, hogy természetesen a hivatal ígéri, hogy hamarosan rendeződnek a kapubejárók pótlásai, illetve a vízelvezetőké, valamint fel lesz festve a járda és kerékpárút választóvonala, ennek tükrében a havazás miatti felelősségvállalás kérdése is tisztázódik majd.

A fakivágásokra is magyarázat érkezett és az a vállalás hangzott el, hogy minden kivágott fa helyett négy másik fa kerül elültetésre és a lakosság ötleteit is várják ezzel kapcsolatban, hogy hol legyen több fa Soltvadkerten.
Csend volt az egészségügy, közbiztonság helyi vonaláról. Viszont az összes többi közintézményi feladat, intézmények helyzete szóba került.
Jelen volt, és beszámolt képviselői munkájáról Font Sándor országgyűlési képviselő úr is...::L::..

-Hírdetés -

Friss cikkeink