hétfő, szeptember 26, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletÉdes-keserű báli szezon

Édes-keserű báli szezon

Tegnap az Arany János utcai óvoda tartotta éves jótékonysági bálját. A bulit készülődés és tervek sora előzte meg, olyan pillanatok, amik sokszor örömtelik vagy néha fájdalmasak, és sokak számára láthatatlanok. Amikor elgondolkodunk, hogy hogyan is alakul egy bál, mi előzi meg, milyen erőfeszítések? Mennyi túlóra, ötlet, lelkesedés, kreatívitás?

Nincs ez másként az Arany ovisoknál sem, várták ezt a bált tíz nappal ezelőttig, majd az örömteli, vidám szervezést bánat törte meg. A család melyet a hivatás, gyermekek óvása, vigyázása hozott össze és a szeretet kovácsolt erőssé, ismét fájdalommal vették tudomásul, hogy az élet véges.
Szombat délelőtt elbúcsúztak egy családtagtól, Dimitrov Istvántól ✟.
Istvánnak köszönhették az udvar zöldjét, az utca rendjét, az óvoda gondtalan működését. Csendes türelme közel hozta mindenkihez. Munkatársai tisztelték, becsülték és az óvodások szeretetettel, lépteit követve tanulták, hogyan gondozzanak fát, bokrot, virágot.

Talán így még élesebb értelmet nyert a bál témája: egy szoknya, egy nadrág. A férfi és nő lét, egymástól függés, kiegészülés lényegességére hívja fel a figyelmet, hogy egymás nélkül a két nem mit sem ér. Nem vonatkoztathatunk el attól se, hogy az egység teljessége jár az óvodába: a gyermek.

S bár a bánat, búcsú életünk velejárója, de nem feledhetjük el, hogy a shownak mennie kell tovább és mi élünk, minden pillanatát becsülnünk, megélnünk kell, mert elmúlik. Ezért döntöttek úgy az óvoda dolgozói, hogy bár fájnak az emlékek, veszteségek, de mosolyt varázsolnak és vidámságot hoznak, hiszen erre hivatottak.

Amikor bálba megyünk egy közösség életéből kapunk ízelítőt, egy nagy családot látunk együtt ünnepelni és gyakran látjuk az élet gyarlóságait is. A jelenetek életünkből annyi mindenből állnak, kegyetlenek, viccesek, fájdalmasak, szeretetettel telik, agresszívek vagy bájosak…De vajon nem így teljes az élet?

..::L::..

“Minden kis viaszgyertya megtanít arra, hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni, mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágítja életünket.”

/Molnár Ferenc/

-Hírdetés -

Friss cikkeink