MÉZES REGGELI AZ EVANGÉLIKUS EGYHÁZI ÓVODÁBAN

3 évvel ezelőtt indult el ez a kezdeményezés Szlovéniából, melyhez később több uniós ország – köztük Magyarország is – csatlakozott.
Célja: már kisgyermekkorban hívjuk fel a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a MÉZ hasznára!
Ez azt jelenti, hogy ezen a reggelen több ezer gyermek reggelizik mézes kalácsot és mézes kenyeret, ezzel is bekapcsolva az intézményeket – óvodákat és iskolákat – ebbe a láncolatba.
Ennek komoly hagyománya van, hiszen 4 éve már, hogy a Haskó Család vajas-mézes kaláccsal örvendezteti meg az apróságokat. Kárász András alpolgármester is látogatása során megkóstolta, ahogyan mi felnőttek is példával jártunk a gyermekek előtt a MÉZ-es reggeli fogyasztásával.
Mindenképpen öröm, – az elmúlt évekhez képest – hogy kínálásnál egyre több kisgyermek jelentkezett a mézes finomságért.
Köszönjük Haskóné Nyúl Mónika méhésznek és Haskó Szabinának az ízletes reggelit, az új ismeretet nyújtó tájékoztatást, a szemléltető kisfilmet.
Ezek mind arról szóltak, hogyan élnek a méhcsaládok, hogyan készül a MÉZ, valamint milyen élettani hatása és haszna van az emberi szervezetre.
Egy biztos: érdemes fogyasztani, főleg ebben a meghűléses időszakban, mert fontos gyógyír a betegségre, valamint hasznos táplálék és vitaminforrás!
Leginkább a MEGELŐZÉSBEN játszik fontos szerepet!
Éppen ezért, érdemes mindennap 1 evőkanál mézet fogyasztani, mert védelmet nyújt a szervezetnek, segít a koncentrációban, a fizikai aktivitásban, biztosítja a stressz mentességet, azaz nyugtató hatását fejti ki a mindennapi tevékenységek során!
Tehát: LEGYEN MINDENNAP MÉZES NAP!

Jövőre is visszavárjuk a MÉZES REGGELIT!

              Hachbold Éva – intézményvezető