hétfő, szeptember 26, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletNyitott szemmel - Ökológiai válság 1.

Nyitott szemmel – Ökológiai válság 1.

“A természet könyörtelen; nem hajlandó visszavonni virágait, illatfelhőit, muzsikáját és napsugarát az emberi aljasság miatt; földre sújtja az embert az isteni szépség és a társadalmi ocsmányság ellentétével. Nem kegyelmez; az embernek el kell viselnie a pillangó szárnyának, a madárdalnak szépségét, el kell viselnie, hogy a gyilkosságok, a bosszúállás, a barbárság kellős közepén elébe toppanjanak a természet szent szépségei …
Az ember tör, az ember zúz, az ember öl, az ember magtalanít; de a nyár nyár marad, a liliom liliom marad, a csillag csillag marad.”

(Victor Hugo)

Mi is lehetne ma aktuálisabb Victor Hugo gondolatainál? Gondolták azok is, akik szerdán résztvettek a Nyitott szemmel klub (Igazságkeresők) interaktív fórumán.
A beszélgetés témája az ökológiai válság volt, mely ma, az erősödő zöld pártok, környezet- és állatvédők világában, már nem tabu téma.


– Meddig is volt tabu beszélni a környezetszennyezésről, a klímaváltozásról?
Elmondhatjuk, hogy 1968-ig a társadalom, a politika semmibe vette a jelenséget és jelenleg is megosztja a világot, az embereket. A fogyasztói társadalom rengeteg szeméttel árasztja el a Földet, és ha őszinték akarunk lenni, akkor ez erős probléma Soltvadkerten is.

Mit tehetünk?
Néhány kulcsszóban: tudatosan, szemléletünket formálva, gyermekeinket, unokáinkat környezettudatosan nevelve gondolkodni globálisan és tenni lokálisan!
A beszélgetés mentorai Balogh Gábor és Lakatos Attila voltak szerdán. Több, mint 20 ember vett részt az egyre nagyobb érdeklődést övező eseményen.

Szabó Antal, Lakatos Attila és baráti köre által megteremtett klub az élet, a Föld aktuális problémáival, gondolataival foglalkoznak politika mentesen. Vallási, filozófia, történelmi, tudományos megközelítések a mai ember gondolataival vegyítve, nagyon érdekes elegyet alkotnak.

Mivel az Ökológiai válság témakörben további beszélgetés várható november 20-án szerdán a Szent Korona Cukrászda konferencia termében, ahol várnak mindenkit szeretettel, ezért a teljes témaösszefoglalásról tudósítunk a következő alkalommal.

Zárógondolat és előzetes is egyben pedig a következő:


“A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön!”


(David Brower)

..::L::..

-Hírdetés -

Friss cikkeink